Ambulancezorg hero image

Ambulancezorg

De Ambulancezorg GGD Haaglanden voert taken uit van spoedeisende hulp tot gespecialiseerd patiëntenvervoer. We maken deel uit van de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Haaglanden.

In 2021 namen wij 44.695 van de in totaal van 97.955 ambulanceritten in Haaglanden voor onze rekening. Wij voerden 8.848 COVID-ambulanceritten uit van de in totaal 17.559 COVID-ambulanceritten door de RAV Haaglanden.

Ambulances in Den Haag en omgeving hebben nog nooit zoveel spoedritten gereden als dit jaar. De ziekenwagens reden af en aan met coronapatiënten en andere slachtoffers. Door de extra drukte kwam de ambulance in ca. 10 procent van de spoedoproepen niet binnen de daarvoor gestelde 15 minuten. Twee keer vaker dan de landelijke bovengrens. Oorzaken zijn vooral de extra tijd die het ambulancepersoneel nodig had voor het aantrekken van persoonlijke beschermingsmiddelen en het desinfecteren van ambulances en materialen na elke verdachte COVID-19 inzet.

Innovatieve ontwikkelingen- werving personeel

We hebben veel nieuwe collega’s mogen verwelkomen bij de Ambulancezorg. Ook zijn we een samenwerking aangegaan met alle ziekenhuizen en ambulancediensten uit de regio om de medisch hulpverleners stageplaatsen te bieden. Hiermee hopen we niet alleen op korte, maar ook op langere termijn medewerkers aan de ambulancezorg te kunnen blijven verbinden.

Afbeelding
Ambulancezorg